Music Box Bg

Music Box Bg
Music Box Bg
понеделник, 29 юли 2013 г.

ВенЗи: Не мога да повярвам, че мечтата ми става реалност

Преди няколко месеца на музикалната сцена се появи изпълнител с широка усмивка и две трапчинки. Още с първото си парче “Под открито небе” привлече вниманието към себе си. Дали заради екзотичната си външност, или защото излезе от шаблона на текстовете за лъскави коли, готини мацки и тузарски забавления, ВенЗи събра огромен брой фенове.

Но защо са ни много пари
Да ги трупаме само тежи

все едно е, ако нямаш мечти
и купуваш вещи без да ти
трябват дори.

Припевът на песента, в която му партнира Печенката, се оказа много лесно запеваем и веднага влезе в устите на хората.

26-годишният певец дължи атрактивната си визия на родителите си. Баща му е от Нигерия, навремето дошъл в България да учи икономика. Майка му по това време била студентка по медицина. Плод на любовта им е Венцислав Милър Ауори, както е истинското име на ВенЗи. Малко по-късно обаче се разделили. Баща му заминал за Щатите, а майка му отказала, тъй като по онова време  се струвало страшничко да бъде толкова далеч от родината си. Останала да отглежда сина си в България, а сега се занимава с нетрадиционна медицина.

От втория брак на майка си певецът има брат, който е с три години по-малък. Зад Океана също има сестра и брат, но те са съвсем малки - на 4 и 5 годинки. Въпреки че родният му баща е в Америка, ВенЗи няма желание да опита късмета си там, поне засега.
Заради екзотичната си визия хлапакът е бил любимец на учителките в детската градина и в училище. Общуването с децата обаче му било по-трудно. Отнело му много време да си извоюва уважение и позицията на дете като всички останали. “Много зависеше от това какво са говорили родителите вкъщи. Когато външният вид е различен, в началото се подхожда с предразсъдъци”, казва певецът. Случвало се е да го нападат с расистки обиди и все още в невръстна възраст го приемал тежко.
Рядко споделял с близките си и предпочитал да го таи. Търсел вината и причината в себе си. На около 12-годишна възраст започнал да чете философска литература, където откривал отговорите на много от въпросите си. Отнело му време, за да разбере, че проблемът не е в него, а в този отсреща. И когато някой подхожда с агресия или с обиди, всъщност той има проблем.
“Когато обръщаш внимание на тези неща, някак си го излъчваш и това прави впечатление на другите. В момента, в който спрях да мисля по темата, отношението на околните се промени и не ме приемаха като по-различен от тях. С навлизането на Запада у нас вече не срещам негативно отношение, напротив", казва изпълнителят. Сега оценява, че визията му носи плюсове и се чувства по-скоро облагодетелстван.
Завършвайки училище, родителите му се опитали да го насочат към икономика или право, но той се запънал и записал тонрежисура в Нов български университет. За да изкарва джобните си, работи като продавач-консултант в няколко големи магазина за дрехи. Известно време е брокер на недвижими имоти. През 2011 г. прави банда с няколко приятели, от време на време го канели и на участия с различни диджеи.

Кариерата му обаче забуксувала на едно място и нищо сериозно не се случвало. Пращал свои песни на различни музикални компании, но отново не стигнал до никъде. “Миналата година мой приятел - Емо, беше чул, че компанията “Монте Мюзик” търси млади таланти и се свърза с Графа”, разказва ВенЗи. В компанията харесали парчето “Под открито небе”, чийто първоначален вариант е на английски език.

За първата си среща с Влади Ампов певецът признава, че страшно се притеснявал. Когато отишъл в офиса обаче, Графа го посрещнал, все едно са приятели отдавна и това още повече го объркало. “Не можех да осъзная какво ми се случва. И сега има моменти, в които все още не мога да повярвам, че мечтата ми става реалност”, казва ВенЗи. А смяната на името му хрумва една сутрин. Решава да подмени буквата Ц със З, така от Венци става ВенЗи. Пък и му допада как изглежда, когато е изписано.

Първият му запис е с Михаела Филева, включва се в парчето  “Опасно близки”, което се завърта на 13 февруари. Промоцията е в столичен клуб, а появата му пред публика стартира с гаф. Заедно с Михаела и Печенката трябвало да изпеят едно парче. Когато дошла неговата част, микрофонът му започнал да пука. В началото решил, че това е от бийтбокса, който прави Печенката.

Изведнъж звукът спрял изцяло. Михаела заела мястото му, по някое време му донесли нов микрофон. “За мен беше гигантски срам, много се сдухах, че така стартирам. Скрих се в бекстейджа и тогава дойде Влади, който има огромен опит. Разказа ми различни свои случки, с които успя да ме успокои и разсмее. След това представянето на “Опасно близки” мина супер”, казва певецът. Няколко месеца по-късно - на 19 април, се завъртя и песента му “Под открито небе”. В средата на юни пък заедно с Графа и Михаела Филева пуснаха парчето “А дано, ама надали”.

И няколко месеца след първата му поява на музикалната сцена, ВенЗи вече е претрупан с работа. Ангажиментите му са из цяла България, като с други млади изпълнители участват в различни турнета, пеят и самостоятелно. Приятелката му Жени не ревнува от фенки, появили се с бързовръхлетялата го слава. Двамата са заедно от четири години, а от 3 и няколко месеца живеят заедно. Тя е наясно, че мечтата му е била да прави музикална кариера, така че напълно го подкрепя.

Жени се снима и в клипа му “Под открито небе”, чийто кадри правят в съседна Гърция. Въпреки че са искали друга реализация за сина си, родителите на ВенЗи също се радват на успехите му. Майка му е ходила на няколко от концертите му и истински се развълнувала, когато видяла как дори съвсем невръстни деца се радват на сина  и пеят с него.
Източник: "24 Часа"
ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ИНТЕРНЕТ! КЛИКНЕТЕ НА БАНЕРА, ЗА ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ. БЪДЕТЕ АКТИВНИ ВСЕКИ ДЕН И ИЗГРАДЕТЕ ПРАВИЛНАТА СТРАТЕГИЯ!


Сподели!
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 коментара:

Публикуване на коментар

Нито един файл не е хостнат на наш сървър. В сайта се дават само линкове (връзки) към файлове в поддържани от трети лица сървъри.
WWW.MUSICBOXBG.BLOGSPOT.COM не носи отговорност за това уредени ли са авторските права върху тях.

Общо показвания